Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


Bullion

Aangepast op: 11-10-2009 00:18 door Hoppertje - Gecategoriseerd als: Bier, Hop
Bullion is een vrij oude hopsoort dat oorspronkelijk uit Engeland komt en met name als bitterhop, maar ook wel als aromahop gebruikt wordt.
Het is door Wye College (Universiteit in London) in 1919 gekweekt uit een bestoven kruising tussen een onbekende Engels mannelijke hop en een wilde Manitoba hop.

In tegenstelling tot de moderne bitterhop heeft Bullion een eigen karakter dat pas merkbaar is, als het na 60 minuten wordt toegevoegd aan de kokende wort. De geur en smaak kenmerken zijn sterk, scherp en soms hard en harsachtig, met elementen van kruidigheid en fruitigheid van zwarte bessen of frambozen.
Bullion wordt sinds 1985 niet meer commercieel gebruikt in Amerika. Het is minder populair geworden door het brede aanbod van nieuwe bitterhoppen, die betere opslageigenschappen en een neutralere bitterheid hebben, maar door de unieke smaak het overwegen waard is voor ambachtelijke en thuisbrouwers.

USDA toetredingsnummer: 64100.

Alternatieven

Als alternatief kunnen volgende hopsoort(en) gebruikt worden ter vervanging van Bullion.

Samenstelling


Hophoudbaarheid is slecht; tussen de 40 en 50%.

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.