Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


CAMRA

Aangepast op: 20-05-2013 11:26 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier
CAMRA is een afkorting van een Britse onafhankelijke biergebruikersbelangenvereniging; Campaign for Real Ale.

In 1971 werd 'Campaign for the Revitalisation of Ale' opgericht door Michael Hardman, Jim Makin, Graham Lees and Bill Mellor in de meest westelijk gelegen pub van Engeland; Kruger's Bar in Dunquin, Co Kerry. Deze biervereniging werd opgericht als reactie tegen de neerval van de Britse biercultuur en pubs.
In 1973 werd voor een makkelijker uit te spreken campagnenaam gekozen; Campaign for Real Ale (CAMRA).

Met een grote achterban krijgt CAMRA grip op het brouwerijwezen. Dankzij de CAMRA stemden de bierbrouwerijen ermee in om de 'Original Gravity' van hun bieren publiekelijk te maken (geeft een idee van het potentieel alcoholgehalte van het eindproduct). Ook de sluitingstijd (van 23:00h) voor pubs werd opgeheven, als ook het verbod om op zondagen de hele dag open te blijven. De grootste verwezenlijking van CAMRA is ontegensprekelijk de hernieuwde populariteit van Real Ale ten gevolge van hun campagnes. De bierconsument heeft vandaag de keuze uit meer dan 2500 Real Ales afkomstig van 700 bierbrouwerijen!

Momenteel heeft CAMRA bijna 150.000 leden (2013).
CAMRA is één van de medeoprichters van de EBCU.

Locatie

Postadres: 230 Hatfield Road, St Albans, Herts, AL1 4LW, England

Externe links

CAMRA website

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.