Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


Cannabisbier

Aangepast op: 22-11-2009 05:37 door Cassandra - Gecategoriseerd als: Bier
Cannabis is een synoniem voor hennep.
Voor meer informatie, zie; Hennepbier.

De Italiaanse bierbrouwer Giampietro Torresan mag de naam cannabis niet meer gebruiken in haar Cannabisbier (gebrouwen sinds 1996), dat alleen op de Italiaanse markt uitgebracht werd. Het Europese Hof van Justie in Luxemburg heeft op 19 november 2009 besloten dat 'cannabis' niet meer in een merknaam gebruikt mag worden, ondanks dat Giampietro Torresan het als een beschermd merk in 2003 heeft laten inschrijven bij het Europese merkenbureau BHIM.
De Duitse Klosterbrauerei Weissenohe GmbH, brouwer van hennepbier 'The Cannabis Club Sud', maakte bezwaar tegen de merknaam, waarschijnlijk om deze zelf te kunnen gaan gebruiken. Zij stelde dat de naam cannabis een beschrijving is van een verdovende stof en daarom niet een beschermd merk kan zijn.
Consumenten zouden ten onrechte kunnen denken dat ze door het drinken van cannabisbier stoned kunnen worden. Hennep geeft het bier echter alleen een extra smaakje, de concentratie verdovende middelen is veel te laag voor een verdovend effect.

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.