Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


Nieuwsberichten

Aangepast op: 22-04-2008 11:11 door JanJ - Gecategoriseerd als: Bier

Inhoudsopgave [Verbergen/Vertonen]


Brouwerij Liefmans failliet

De Kortrijkse rechtbank van koophandel heeft vrijdag 21 december 2007 brouwerij Liefmans, met vestigingen in Oudenaarde en Dentergem, failliet verklaard. Er werken er zo'n 50 mensen bij dit bedrijf en het bedrijf had een omzet van 8 miljoen euro. Er is een gerechtelijk akkoord aangevraagd, maar dat werd door de rechtbank verworpen. Het faillissement is het gevolg van een schuld van ca 18 miljoen euro.
De brouwerij is inmiddels in beroep gegaan.
Liefmans brouwde gelijknamige bieren en o.a. Lucifer, Vondel en Jan Van Gent.

Oranjeboom weer in Nederlandse handen

December 2007
Oranjeboom is samen met het Nederlandse bierbedrijf United Dutch Breweries (UDB), onderdeel van InBev, verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus uit Zeist. Met de overname komen ook andere merken mee, zoals; De Drie Hoefijzers, 3 Horses, Royal Dutch, Breda en Trio Stout.

Nieuwe Duvel

Brouwerij Moortgat heeft een variant op het succesvolle Duvel gemaakt: de Duvel Tripel Hop. Deze mix van drie hopsoorten is enkel te verkrijgen in een fles van 75 cl. De oplage (22.000 flessen) is beperkt omwille van het delicate brouwproces en de kostbare ingrediënten.

Bron: Het Nieuwsblad (27 oktober 2007)

Michael Jackson overleden

Op donderdag 30 augustus 2007 is de Britse whisky- en bierkenner Michael Jackson op 65 jarige leeftijd overleden aan een hartaanval in zijn woonplaats London. Hij werd o.a. bekend door het boek 'The World Guide To Beer', dat hij in 1977 publiceerde, en door de tv-serie 'The Beer Hunter' op Discovery Channel.

Heineken stopt met 'Biertje?'

Juni 2007
Heineken stopt na zes jaar met de campagne Biertje?. De nieuwe lijfspreuk van 's lands grootste brouwer is Serving the planet.
Heineken kiest onder meer voor de nieuwe lijfspreuk om zijn voornaamste biermerk beter te onderscheiden van zijn andere merken Amstel en Brand.

Bron: ANP

Bier verlicht de menopauze

Vrouwen die te kampen hebben met de ongemakken van de menopauze zijn binnenkort wellicht geholpen met een frisse pint bier.

Experts in Tsjechië werken momenteel aan een biersoort die speciaal gebrouwen wordt voor vrouwen die last hebben van opvliegers, slaapproblemen en andere ongemakken van de menopauze.

Het bier met een laag gehalte aan calorieën en alcohol, dat ontwikkeld wordt door een onderzoeksinstituut in Praag, bevat een verhoogde concentratie aan fyto-oestrogeen. ‘’Dat is een plantaardige vorm van het hormoon oestrogeen dat vaak ontbreekt bij vrouwen in de overgang'’, zegt de directeur van het instituut, Karel Kosar.

Fyto-oestrogeen is terug te vinden in hop en gerst. Beide plantensoorten worden in verschillende biersoorten gebruikt. Volgens Kosar kunnen brouwerijen het speciale bier produceren door de concentratie van deze ingrediënten te verhogen.

Een gynaecoloog die samenwerkt met het instituut heeft positieve resultaten gerapporteerd na klinische testen met het bier op twintig vrouwen. De vrijwilligsters dronken gedurende twee maanden elke avond drie deciliter van het bier en ondervonden minder hinder van hun menopauze.

Bron: www.dorpsgekken.nl

Met draagbare bierbuik overal drinken

Het Amerikaanse beerbelly.com verkoopt een soort blaas met een slangetje eraan. Als de gebruiker het product onder zijn kleren draagt, ziet het er uit als een bierbuik. De mogelijkheden zijn talrijk, meldt het bedrijf op zijn website. 'In de bioscoop, het vliegtuig of het stadion, tijdens het kajakken of skiën, voortaan kan je overal drinken wat jij wilt.'

Bron: www.Zibb.nl

Chips met biersmaakje

Voor de bierdrinkende snoepers is er binnenkort de perfecte snack voorhanden: chips met een biersmaakje. De Britse chipsfabrikant Kettle Chips tekende een contract met bierbrouwer Adnams uit Suffolk om de smaak van smeuïge kaas en bitter bier te combineren op een aardappelchip.

Het bedrijf heeft al twee chips met dranksmaken op de markt, een smaak van blauwe stilton kaas met port en een mengsel van cheddarkaas met Bourgondische wijn. De chips zullen verkocht worden in winkels en cafés.

Bron: HLN.be

Japans biertje voor kinderen

De Japanse firma Sangaria heeft een 'bier' uitgebracht voor kinderen, genaamd: 'Kodomo no nomimono’. Het nep biertje wordt geleverd in flesjes, blikjes en als six-pack. Het is geen echt bier, maar het schuimt wel net zo.
Klik, voor het reclame filmpje dat hierbij hoort, op de volgende link: Kodomo no nomimono - Japanese beer for kids.

Interne Links

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.