Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


PET-fles

Aangepast op: 25-10-2013 22:30 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier, Nederlandse termen
De PET fles (petfles) is een plastic fles, dat gemaakt wordt van PolyEtheenTereftalaat (PET) en met name gebruikt wordt voor frisdrank.

De PET-fles is lichter dan een glazen fles, maar de (standaard) frisdrank fles is niet helemaal 'gas- en luchtdicht'. Koolzuurgas kan naar buiten treden, maar er kan ook zuurstof de fles indringen. Voor bier wordt de fles van binnen dan ook gecoat met een stof, die minder gemakkelijk gas doorlaat, zoals bijvoorbeeld met polyamide (= PA = nylon), maar er zijn ook varianten met aluminium of glas.
Bier is gevoelig voor licht, vandaar dat de glazen bierflessen groen of bruin van kleur zijn, om licht te weren. Hoeveel (schadelijk) licht er door een doorzichtige PET-fles gaat?

De PET-fles voor bier wordt met name ingezet bij evenementen/festiviteiten met veel mensen, om 'ongelukjes' met glas te voorkomen.

Interbrew heeft de PET-fles al gebruikt in Rusland, Bulgarije, Roemenië, Kroatië en Zuid-Korea. In Nederland wordt 'Dommelsch Ice' in de PET-fles verkocht.

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.